Τεχνολογία

X-one Smartphone – το καινούριο smartphone

1 W3blYtTa8nsqtI0y PVYtQ

Όταν παρακολουθήσαμε το βίντεο μας φάνηκαν όλα τόσο σωστά, τόσο σοβαρά, τόσο σίγουρα. Επιτέλους λεμε, κάποιος τα λέει και δημόσια.

Πάμε να δούμε τι ισχύει όμως.

Αλήθεια :

  1. Κάθε update που γίνεται στο frimware είναι και μια ενημέρωση που θα κάνει το κινητό σας πιο αργό. Upgrade το frimware όχι η έκδοση του android. Το κάνει πασίγνωστη εταιρεία λογισμικού εδώ και χρόνια ώστε να αργεί ή να χαλάει ο υπολογιστής σας και έτσι να αγοράσετε καινούργιο. Κάθε update στον υπολογιστή σας θα έχετε προσέξει ότι τον φέρνει πιο κοντά στην καταστροφή. Είναι συνήθης τακτική που κάνουν όλες οι εταιρείες, αλλά το συναντάμε περισσότερο σε μεγάλες εταιρείες του χώρου τις οποίες δεν μπορώ να κατονομάσω για ευνόητους λόγους.
  2. Χρησιμοποιούν πάντα τα χειρότερα υλικά ώστε να κάνουν όσο περισσότερη οικονομία μπορούν.
  3. Τα περισσότερα πρότζεκτ τα δίνουν σε χώρες με χαμηλό εισόδημα (βλ. Κίνα, Ταϊβάν κλπ). γιατί πώς να το κάνουμε, άλλο να πληρώσεις 100.000€ και άλλο 10.000€.
  4. Έχουν ημερομηνία λήξης. Όσο απλό και αν ακούγεται, δεν είναι. Δεν μπορείς να βάλεις χρονόμετρο σε ένα κινητό που να λέει (μόλις φτάσεις την τριετία, να χαλάσει η κάμερα) οπότε και γίνεται μέσω ενημερώσεων. Ένα “λάθος” στο frimware upgrade και ένα εξάρτημα του κινητού σας δουλεύει διαφορετικά από ότι έπρεπε, οπότε και σε λίγο καιρό να χαλάσει. Όσο πιο εύκολα χαλάει μια συσκευή τόσο πιο εύκολα θα αγοράσετε μια καινούργια. Έτσι χαλάνε hardware & software  σε μια συσκευή ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να αγανακτήσετε.    Τα κινητά που ζουν παραπάνω από αλλά είναι τα κινητά που δεν έχουν κάνει upgrade. 

Ψέμα :

  • Όσο αφορά το κινητό x-one smartphone αν και υπάρχει σαν κινητό, κυκλοφορούν πολλές παραπλανητικές σελίδες στο διαδίκτυο. Βρήκαμε τουλάχιστον τέσσερις (4) σελίδες που αναφέρονται σαν επίσημη ιστοσελίδα. Είναι εκπληκτικό το πόσες επίσημες ιστοσελίδες μπορεί να έχει μια εταιρεία….

  • Αν ψάξουμε περισσότερο θα βρούμε περισσότερες επίσημες ιστοσελίδες και μάλιστα δύο από αυτές έχουν φτιάξει ένα μικρό μικρό κομματάκι κώδικα που πληροφορεί τον αναγνώστη της σελίδας πότε αγοράζει κάποιος. Κάτσαμε στην σελίδα 1 λεπτό και πετάχτηκαν 10 pop-up που μας πληροφορούσαν ότι μόλις έγινε μια αγορά, αν καθόμασταν στην σελίδα τους καμία ώρα θα είχαν πάρει ήδη εξοχικό στις Άλπεις με τα έσοδα.

  • Μην αναφέρω την σελίδα επικοινωνίας που είναι τουλάχιστον ελλειπής και για κλάματα.  Αν δεν γνωρίζετε την σελίδα, μην αγοράσετε. Σελίδα επίσημη δεν υπάρχει άλλωστε.
  • Όσο αφορά τον Χρήστο Σταμούλη με λύπη σας πληροφορουμε ότι δεν υπάρχει ούτε αυτό το όνομα ούτε ο άνθρωπος.