Gaming

Minecraft – εύκολο χρήμα

Minecraft

Οι περισσότεροι από εσάς έχετε ακούσει για το minecraft. Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι αυτό το παιχνίδι, μπορεί να αποφέρει σε πολλούς χιλιάδες χρήματα τον μήνα. Δεν θα αναφερθούμε στους Youtubers αλλά στους server owner και τους community developers του παιχνιδιού.

Πώς κάποιος θα μπορέσει να βγάζει τόσα πολλά λεφτά τον μήνα από ένα παιχνίδι με τετράγωνα;

Για αρχή θα πρέπει να αναφέρω πως το minecraft και η mojang (η εταιρεία ανάπτυξης του παιχνιδιού) από παλιά είχαν διαθέσιμη την επιλογή για την δημιουργία server. Πλέον είναι πανεύκολο να κάνεις κάτι τέτοιο. Το μόνο δύσκολο πλέον είναι να μπορέσεις να κάνεις κάτι αρκετά ωραίο έτσι ώστε να προσελκύσει παίκτες ο server σου.

Πριν αναλύσω τους τρόπους που μπορείς να βγάλεις χρήματα (πέρα από τους servers) πρέπει να εξηγήσω πως λειτουργούν

Bukkit & Spigot

Bukkit, τι να πει κανείς για αυτό. Είναι το πρώτο software για minecraft servers που σου επιτρέπει μέσο κώδικα και ιδιαίτερα Java να προσαρμόσεις μερικά aspects (σε ελεύθερη μετάφραση αντικείμενα ή όψεις) του παιχνιδιού και να δημιουργήσεις κάποια άλλα gamemodes όπως λέγονται μέσα στο minecraft.
Αρχικά ήταν οι Factions Servers δηλαδή οι servers στους οποίους εσύ και οι φίλοι σου (ή ακόμη και άγνωστοι μεταξύ σας) σχηματίζατε μια ομάδα, φτιάχνατε και προστατεύατε την βάση σας και προσπαθούσατε να κυριεύσετε τους υπόλοιπους.

Spigot, το spigot είναι μια παραλλαγή του Bukkit, προσφέρει πολλές παραπάνω δυνατότητες.

Το Bukkit και το Spigot δίνουν την δυνατότητα σε τρίτους να κάνουν δικά τους plugins. Plugin είναι ένα extra κομμάτι λειτουργικού ή κώδικα με σκοπό την αλλαγή ή την διόρθωση ενός προβλήματος. Ένα καλό παράδειγμα είναι τα add-ons του browser μας. Μας δίνουν παραπάνω δυνατότητες και είναι πολύ χρήσιμα

 

Πώς να βγάλω και εγώ χρήματα

Η διαχείριση και η ανάπτυξη ενός server είναι αρκετά δύσκολη, θα πρέπει να βρείτε κάποιο μοναδικό για το community gamemode και να το αναπτύξετε. Προφανώς χρειάζεται και μια μεγάλη επένδυση, αν μιλάμε για servers με 200 έως 500 άτομα σταθερά την ημέρα, μιλάμε για πολλαπλά έξοδα τον μήνα. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό.

Ένα καλό αρχικό για να επενδύσετε για έναν server προσωπικά νομίζω είναι 1 – 2 χιλιάδες ευρώ. Αυτό θα σας εξασφαλίσει τα βασικά αντικείμενα για το “τρέξιμο” του server σας (Graphics και Logos, Plugins, Website development, World Builders και διαφήμιση)

Πέρα από την ανάπτυξη servers που πρέπει να έχετε πολλαπλές γνώσεις στο Bukkit και το Spigot αλλά και Java και πιο βασικό απ ‘όλα networking και βασική χρήση linux και unix, υπάρχουν και οι plugin developers, δηλαδή τα άτομα τα οποία μπορούν να κάνουν τα plugins που ζητάνε οι ιδιοκτήτες των servers. Αυτό προηποθέτει μεγάλη γνώση Java και Bukkit/Spigot API αλλά και βασική γνώση networking και sql.

Πέρα από το προγραμματιστικό κομμάτι, μπορείτε επίσης αν κάνετε ωραία κτήρια στο παιχνίδι να τα πουλάτε σε servers .

Χοντρικά μπορείτε να πουλάτε καλύτερα σπαθιά για 5 και 10 ευρώ σε “καμμένους” παίκτες. Πέρα από να πουλάς σπαθιά ή αντικείμενα μπορείτε να πουλάτε και λεφτά παιχνιδιού, καλύτερες τοποθεσίες με καλύτερα ορυχεία ή ακόμη και την δυνατότητα κάποιος να πετάει!!

Η τεράστια αγοραπωλησία

Το community πλέον έχει βρει και άλλους τρόπους για την άντληση χρημάτων. Υπάρχει ένα τεράστιο marketplace για server owners, builders και Developers όπου μπορούν να πουλάνε plugins – worlds ακόμη και λογαριασμούς του minecraft με OG usernames δηλαδή, με πολύ ξεχωριστό όνομα (π.χ Purple, One, Grass).

 

Προσωπικά πιστεύω πως το minecraft έχει ακόμη αρκετό καιρό που θα είναι διάσιμο, άμα κοιτάξεις από την δομή του και συγκεκριμένα την ρίζα του, με το που ένα ποσό από άτομα άνω της ηλικίας των 15-17 σταματήσουν, ένα διπλάσιο θα το αρχίσει. Πιστεύω πως υπάρχει πολύ ψωμί στην δουλεία αρκεί να υπάρχει όρεξη, γνώση, εμπειρία, κέφι και κεφάλαιο