Τεχνολογία

Δείτε ποια εφαρμογή μπορεί να μας φάει και το 20% της μπαταρίας μας και τι πρέπει να κάνετε για να το λύσετε!

Θεωρητικά, η δυνατότητα των εφαρμογών να τρέχουν στο παρασκήνιο στα κινητά μας, είναι μία λειτουργία που μας βοηθάει αφού έτσι μπορούμε μελλοντικά να τις έχουμε πίσω πιο γρήγορα όταν τις χρειαζόμαστε. Βέβαια αυτό δεν γίνεται ανέξοδα, αφού μία τέτοια λειτουργία καταναλώνει μέρος από την ενέργεια της μπαταρίας του κινητού μας, ίσως λίγο περισσότερο κάποιες φορές όπως επισήμανε η εταιρεία τεχνολογίας Mobile Enerlytics.

Σε μια δημοσίευση που είδαμε αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία εξήγησε πως επιβεβαίωσε ένα ζήτημα το οποίο φαινόταν να έχουν επηρεαστεί κάποια τηλέφωνα Android που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Netflix. Η επιβεβαίωση έγινε σ’ ένα κινητό Nexus 6 με λειτουργικό Android 6.0.1. Η εταιρεία Mobile Enerlytics διαπίστωσε ότι η μπαταρία του τηλεφώνου είχε μειωθεί περισσότερο από 20% ενώ καθόταν αδρανή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η εφαρμογή Netflix, που τρέχει στο παρασκήνιο, αποδείχθηκε ένοχος, την οποία η επιχείρηση ήταν σε θέση να αποδείξει με το εργαλείο δοκιμής αποστράγγισης μπαταρίας του Eagle Tester.

Αυτό το ζήτημα κατέληξε να είναι πιο διαδεδομένο από το αναμενόμενο, καθώς οι κριτικές των χρηστών που ταξινομούν το κατάστημα Google Play σύμφωνα με την έκδοση αποκάλυψαν ότι αμέτρητοι άλλοι βιώνουν επίσης ανάλογη αποστράγγιση μπαταρίας, ενώ οι αρνητικές κριτικές τον περασμένο Μάιο μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 συνέχιζαν ν’ αναφέρουν το ίδιο πράγμα. Η Mobile Enerlytics κατέληξε να κάνεις δοκιμές από διάφορους κατασκευαστές κινητών από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Δεκέμβριο του 2018 και κάθε φορά διαπίστωναν το ίδιο πράγμα.

Η εταιρεία προχώρησε σε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς το θέμα εκδηλώθηκε στο blog της, λέγοντας ουσιαστικά ότι η εφαρμογή για κάποιο λόγο είχε κολλήσει σε έναν άπειρο βρόχο που προκάλεσε την εφαρμογή να συνεχίζει να απορροφά την μπαταρία ακόμη και όταν ήταν αδρανής στο παρασκήνιο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει μόνο συσκευές στο Android 6.0.1, αλλά λαμβάνοντας υπόψη από τον πίνακα διανομής της Google που δείχνει ότι σχεδόν το 17% των χρηστών Android είναι ακόμα σε Marshmallow, δεν είναι και ένα μικρό ποσοστό.

Τα καλά νέα είναι ότι η Mobile Enerlytics ενημέρωσε τη Netflix για το πρόβλημα και η τελευταία έκδοση της εφαρμογής (7.8.0) θα πρέπει να διορθώνει το πρόβλημα εντελώς. Επομένως, ενημερώστε την εφαρμογή Netflix, ειδικά εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα μπαταρίας.