Autodesk

[Nouveauté] Επέκταση IFC 4×3 για Civil 3D 2022: σημείο καμπής για το BIM infra

[Nouveauté] Επέκταση IFC 4×3 για Civil 3D 2022: σημείο καμπής για το BIM infra

Η επικύρωση της μορφής IFC 4×3 από το BuildingSMART International (BSI) τον Ιούλιο του 2022 σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την ανάπτυξη ροών εργασίας openBIM για υποδομές.

Αυτή η εξέλιξη επισημοποιεί τη διαχείριση των οντοτήτων υποδομής προσθέτοντας στο σχήμα IFC κατηγορίες που είναι αφιερωμένες στους τομείς των οδικών, σιδηροδρομικών, μηχανικών κατασκευών κ.λπ.

Διάγραμμα από άρθρο του Richard Kelly – Site de BuildingSMART International

Μόνο το IFC 4×1 πριν το 4×3 είχε αντιμετωπίσει την υποδομή με υποστήριξη για ευθυγραμμίσεις (άξονας σε σχέδιο). Ενσωματώθηκε στο Civil 3D όταν κυκλοφόρησε, αλλά χρησιμοποιείται πολύ λίγο επειδή είναι πολύ περιορισμένο.

Επέκταση IFC 4×3 με Autodesk Civil 3D 2022 (πλήρες επίσημο όνομα) είναι διαθέσιμο για λήψη εδώ και λίγες ημέρες με τον ίδιο τρόπο όπως όλα τα πρόσθετα στο Civil 3D: μέσω της εφαρμογής Autodesk Desktop και του Autodesk Account Manager σας

Σήμερα η σχετική τεκμηρίωση συγκεντρώνεται στην ηλεκτρονική βοήθεια του Civil 3D 2022 και είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά. Είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζετε πριν εκμεταλλευτείτε την επέκταση. Σταδιακά θα προσφερθεί επιπλέον περιεχόμενο και δεν θα παραλείψω να τα επισημάνω.

Κάποιοι μπορεί να είναι αμφίβολοι σχετικά με το πραγματικό ενδιαφέρον αυτής της μορφής 4×3, επειδή οι εισαγωγές/εξαγωγές υποδομής IFC είχαν ήδη προωθηθεί μέσω ορισμένων εργαλείων στην αγορά. Και στην πραγματικότητα ήταν ήδη δυνατή η διαχείριση οντοτήτων όπως στρώσεις οδοστρώματος, σωλήνες, φρεάτια κ.λπ. σε μορφή IFC 2×3 αλλά ως γενικές οντότητες (που προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει το Civil 3D) ή χρησιμοποιώντας κατηγορίες αφιερωμένες σε κτίρια. Και σε αυτό το δεύτερο σενάριο, μπορεί να συζητηθεί η διαλειτουργικότητα και η διαφάνεια που πρέπει να παρέχει η μορφή IFC.

Το IFC 4×3 καθιστά δυνατή την ανταλλαγή σε σαφείς βάσεις και χωρίς ερμηνεία ως προς τον τρόπο διαχείρισης των στοιχείων της υποδομής. Τα εργαλεία σχεδίασης / μοντελοποίησης όπως το Civil 3D εστιάζουν στη δημιουργία IFC 4×3 με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και πληροφορίες, σύμφωνα με επιλογές διαχείρισης χαρακτηριστικών, επιλεγμένων αρχείων και οντοτήτων έργου προς επεξεργασία. Οι τηλεθεατές και άλλα εργαλεία ανάλυσης και διαχείρισης προσπαθούν να εισάγουν όσο το δυνατόν πιο πιστά το περιεχόμενο infra των 4×3 IFC. Τα εργαλεία σχεδίασης μπορούν επίσης να εισάγουν αυτήν τη μορφή για να ολοκληρώσουν πτυχές του έργου, είτε υποδομής είτε όχι. Υπενθυμίζουμε ότι η μορφή IFC προορίζεται για ανταλλαγές και αρχειοθέτηση. Δεν είναι μια μορφή σχεδιασμένη για σχεδιασμό.

Χάρη στο ουδετερότητα του μορφότυπου IFC, οι ανταλλαγές μπορούν να γίνουν με τον ίδιο τρόπο μεταξύ λύσεων από διαφορετικούς εκδότες ή από τον ίδιο εκδότη. Έτσι, μια ροή εργασίας Civil 3D / Revit χάρη στα IFC 4×3 θα καταστήσει δυνατή τη δημιουργία της λεπτομέρειας μιας υποδομής και την εύκολη εισαγωγή της στο Revit για το σχεδιασμό των σχετικών κτιρίων.

Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα ενός σιδηροδρομικού έργου Civil 3D που εισήχθη στο Revit για να σχεδιάσει έναν σταθμό με μια απλή εξαγωγή / εισαγωγή IFC 4×3.

Δημιουργία IFC 4×3 με την εντολή IFCInfraExport από το Civil 3D
Αποτέλεσμα της εισαγωγής στο Revit της εξαγωγής IFC 4×3 Civil 3D
Ο σταθμός σχεδιάστηκε σε Revit και βασίζεται σε σχεδιασμό υποδομής που εισάγεται από το Civil 3D σε μορφή IFC 4×3
Ο σταθμός σχεδιάστηκε σε Revit και βασίζεται σε σχεδιασμό υποδομής που εισάγεται από το Civil 3D σε μορφή IFC 4×3

Κυκλοφόρησε το Autodesk το πρόγραμμα Beta μιας ενότητας IFC 4×3 για Civil 3D από τον Μάρτιο του 2022, όταν αρκετά στοιχεία ορισμού σχήματος κατέστησαν δυνατή την έναρξη της ανάπτυξης (δείτε τη δημόσια πύλη της Κοινότητας Autodesk Feddback). Με επικεφαλής τον Nigel Peters, αυτό το πρόγραμμα γνώρισε μεγάλη επιτυχία: από όλα τα προγράμματα Beta Autodesk, ήταν αυτό με τις περισσότερες λήψεις τα τελευταία χρόνια. Αυτό κατέστησε δυνατή τη συγκέντρωση πολλών σχολίων από τους δοκιμαστές Beta και τις πολύ ικανοποιητικές ανταλλαγές μεταξύ των μελλοντικών χρηστών και των ομάδων ανάπτυξης.

Βασικά στοιχεία σήμερα σχετικά με αυτήν την πρώτη έκδοση της επέκτασης IFC 4×3 για Civil 3D :

  • Αφορά μόνο το Civil 3D 2022.2. Πολύ γρήγορα θα επεκταθεί στις εκδόσεις 2023 και 2024. Όχι σε παλαιότερες εκδόσεις.
  • Είναι πλήρως αποσυνδεδεμένο από τις υπάρχουσες λειτουργίες εξαγωγής / εισαγωγής IFC του Civil 3D έως την έκδοση 4×1 και λειτουργεί αποκλειστικά μέσω εντολών: IFCInfraExport, IFCInfraExportSelected, IFCInfraImport, IFCInfraSaveConfig, κ.λπ. Είναι υπό ανάπτυξη διεπαφής χρήστη για μελλοντική έκδοση.
  • Η επέκταση λειτουργεί με αρχεία διαμόρφωσης για τη διαχείριση των λεπτομερειών των συμπεριφορών εξαγωγής/εισαγωγής. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τις επεξηγήσεις στα διαδικτυακά άρθρα.
  • Η λίστα των οντοτήτων Civil 3D που υποστηρίζονται για εξαγωγή είναι μεγάλη. Δείτε το διαδικτυακό άρθρο. Υποστηρίζονται επίσης στερεά, σημεία και μπλοκ AutoCAD 3D. Όλα τα μεταδεδομένα είναι ενσωματωμένα, συμπεριλαμβανομένων των συνόλων ιδιοτήτων φυσικά.
  • Σε όλα τα εξαγόμενα αντικείμενα εκχωρείται ένα IFC GUID (Globally Μοναδικό αναγνωριστικό) που διατηρείται σε μια τιμή συνόλου ιδιοτήτων. Αυτό το GUID χρησιμοποιείται σε επόμενες εξαγωγές επιτρέποντας τη συνεπή αναγνώριση και παρακάμψεις κατά τη διάρκεια ενημερώσεων.
  • Η διαχείριση του σημείου τοποθεσίας για γεωαναφορά γίνεται σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες (ιεραρχική σειρά): ένας υπάρχων χάρτης τρισδιάστατος δείκτης γεωγραφικής θέσης στο σχέδιο, το μέσο της επιφάνειας που ονομάζεται στο αρχείο διαμόρφωσης, το μέσο της μεγαλύτερης επιφάνειας , το μέσο του μεγαλύτερη ευθυγράμμιση, το μέσο του ανοίγματος σχεδίου.
  • Το σύστημα συντεταγμένων ενός σχεδίου εξάγεται στο αρχείο IFC. Συνιστάται η χρήση ενός συστήματος συντεταγμένων EPSG (European Petroleum Survey Group) όπως το βασικό μας Lambert 93 και Coniques Conformes για τη Γαλλία.
  • Οι οντότητες που υποστηρίζονται για εισαγωγή και ο τρόπος επεξεργασίας τους περιγράφονται στα διαδικτυακά άρθρα. Είναι σημαντικό να τους συμβουλεύεστε πριν από οποιαδήποτε επέμβαση. Η μορφή IFC είναι μια μορφή ανταλλαγής και αρχειοθέτησης, όχι μια μορφή εργασίας. Οι οντότητες υποδομής που εξάγονται στο IFC 4×3 θα εισαχθούν σε αντάλλαγμα με συμβατή γεωμετρία, αλλά, για ορισμένους, λείπει η επιχειρηματική ευφυΐα για το Civil 3D. Για παράδειγμα, ένα εξαγόμενο τρισδιάστατο έργο (διάδρομος) δεν θα αποκτήσει αμέσως το ίδιο τρισδιάστατο έργο με την έννοια Civil 3D (άξονας σε σχέδιο + PL + τύπος PT + στόχοι κ.λπ.).

Η επέκταση IFC 4×3 για το Civil 3D 2022 θα εξελιχθεί. Δύο βασικά βήματα έχουν ήδη προσδιοριστεί:

  • Η οριστικοποίηση του MVD (Model View Definition) που πρέπει να πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες από την πλευρά του BSI. Αυτό το μέρος του ορισμού μιας μορφής IFC είναι πολύ σημαντικό επειδή διέπει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ερμηνεύονται οι οντότητες από τις εφαρμογές. Τότε θα είναι απαραίτητη μια βελτιστοποίηση της επέκτασης.
  • Η έκδοση επέκτασης για το Civil 3D 2024 έρχεται την άνοιξη. Το θέμα της διεπαφής χρήστη είναι κυρίως στην ημερήσια διάταξη.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτή η επέκταση των δυνατοτήτων για το Civil 3D είναι ουσιαστική και ότι, σύμφωνα με την ενεργό συμμετοχή της στο BuildingSMART International για πολλά χρόνια, η Autodesk θα συνεχίσει να αναπτύσσει τη διαλειτουργικότητα των λύσεων σχεδιασμού για την προώθηση του openBIM σε συμμόρφωση με τα πρότυπα. επίσημους διεθνείς.

Σχετικές Αναρτήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *