Τεχνολογία

Αγορές online

Το να κάνεις τις αγορές σου online είναι πάντα “επικίνδυνο”. Ειδικότερα αν δεν ξέρεις το τι γίνετε με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα που βρήκες το iphone 200€ φθηνότερα…

Τι πρέπει να προσέξεις πριν κάνεις κάποια αγορά online;
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι να προσέξετε πριν κάνετε μια αγορά online.

Site SSL (Πράσινο λουκέτο – Μπάρα)

Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο άρθρο (δείτε εδώ), θα πρέπει το site να έχει την πράσινη γραμμή ή λουκέτο. Αυτό θα εξασφαλίσει ένα ποσοστό ασφαλείας.
Αποτέλεσμα εικόνας για ssl green bar example
Αποτέλεσμα εικόνας για ssl green bar example

Επίσης, πριν παραγγείλετε ρίχτε μια ματιά στις στήλες About us. Συνήθως εκεί αναγράφεται το ΑΦΜ  ή η έδρα.
Αν τίποτα απ’ αυτά δεν αναγράφεται, στείλτε ένα email στο site και ζητήστε να μάθετε.

Τελωνείο

Το τελωνείο μπορεί να σας χαλάσει τα όνειρα για να πάρετε αυτό που θέλετε. Πριν πατήσετε για την αποστολή από εξωτερικό ΠΑΝΤΑ να βάζετε ως σημείωση το εξής: Mark as gift, mark price lower than 150€. Με αυτόν τον τρόπο θα το δέμα σας θα έχει λιγότερες πιθανότητες να κολλήσει στο τελωνείο.
Αν κολλήσει και η αναγραφόμενη τιμή είναι κάτω από 150€ τότε πληρώνετε μόνο το ΦΠΑ. Αν η αναγραφόμενη τιμή είναι άνω των 150€ τότε θα πρέπει να πληρώσετε ΦΠΑ + Δασμούς.

Checkout page

Όπως αναφέραμε και πριν, το checkout πολλές φορές μπορεί να είναι fake δηλαδή να σας βάζει να πληρώσετε με paypal σε site το οποίο τελικά δεν είναι με link PayPal, αλλά κάποιο άλλο. ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΠΑΡΑ / ΛΟΥΚΕΤΟ!

Εγγύηση προϊόντος

Να κοιτάτε πάντα το τι εγγύηση δίνει το site και αν μπορείτε να παίρνετε εγγύηση κατασκευαστή και όχι του reseller. Γιατί μπορεί να είναι και παρ εμπόριο.