Νέα

Το iPhone μου με καλεί με διαφορετική φωνή

Το iPhone μου με καλεί με διαφορετική φωνή

Η επερχόμενη ενημέρωση iOS 16 της Apple φέρνει μαζί της πολλές νέες δυνατότητες — πράγματα όπως η δυνατότητα προσαρμογής της οθόνης κλειδώματος, επεξεργασίας iMessages ή αντιγραφής γραπτού κειμένου από ένα βίντεο. Αλλά η Apple έκανε επίσης μια αλλαγή κάτω από το ραντάρ σε μερικούς από τους ήχους του iPhone, τους οποίους κάποιοι από εμάς ακούμε στο Το χείλος παρατήρησε κατά τη χρήση των beta.

Όταν μεταβείτε στην εφαρμογή Εύρεση μου και επιλέξετε την επιλογή “αναπαραγωγή ήχου” για μια συσκευή iOS / iPadOS 16, θα σας καλωσορίσουν τώρα με αυτό που ακούγεται σαν ηλεκτρονικό ξυλόφωνο, αντί για τον ήχο ping που έπαιζε στο iOS 15 και πριν. . Η αλλαγή ισχύει επίσης για όταν ζητάτε από το Apple Watch σας να κάνει ping στο τηλέφωνό σας για εσάς, εκτός από το ότι ο ήχος αναπαράγεται μία φορά αντί για ξανά και ξανά. Ένας από τους συναδέλφους μου περιέγραψε τον νέο ήχο ως υψηλότερο και πιο εύκολο να ακούγεται, αλλά θα σας αφήσω να κρίνετε μόνοι σας πώς ακούγεται.

Επιτρέψτε μου να πω μόνο: Νομίζω ότι αυτός ο ήχος είναι τρόπος καλύτερο από το παλιό. Ενώ τα ping που μοιάζουν με ραντάρ του iOS 15 είναι ένα θεματικά κατάλληλο soundtrack ενώ ψάχνω για ένα χαμένο τηλέφωνο, ο νέος ήχος φαίνεται διασκεδαστικός και παιχνιδιάρικος, σαν το τηλέφωνό μου να χορεύει “εδώ είμαι, έλα να με βρεις”.

Αυτό που δεν μου αρέσει τόσο πολύ είναι ο νέος ήχος ενεργοποίησης Siri. Ενώ το κλασικό ηχητικό σήμα ενεργοποίησης δύο σημείων του Siri λείπει για λίγο (όταν λέω “hey Siri” ή κρατάω πατημένο το κουμπί λειτουργίας στο τηλέφωνό σας, η Siri περιμένει μόνο μια στιγμή πριν προφέρει ένα ελαφρώς ανατριχιαστικό “α-χα;” ή ” χμμ;»), υπάρχει ακόμα ένα μέρος που το ακούω: κατά την ενεργοποίηση του φωνητικού βοηθού ενώ χρησιμοποιείτε το CarPlay. Τώρα, αυτός ο τόνος έχει αντικατασταθεί με ένα πιο απαλό bong, το οποίο θεωρώ λιγότερο ενδιαφέρον. Αν και μου αρέσει ο ήχος, δεν είμαι φανατικός θαυμαστής του γεγονότος ότι με κάνει να μαντεύω δεύτερη φορά αν η Siri ακούει πραγματικά ενώ προσπαθώ να κρατήσω τα μάτια μου στο δρόμο.

Εάν έχετε φτάσει τόσο μακριά στην ιστορία, νομίζω ότι είναι ασφαλές να υποθέσετε ότι σας ενδιαφέρουν οι ήχοι που κάνουν τα τηλέφωνα για να ειδοποιούν τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν ότι κάτι συμβαίνει. Εάν συμβαίνει αυτό, ίσως θελήσετε να δείτε το απίστευτο άρθρο μας που περιγράφει λεπτομερώς την ιστορία των διάσημων ήχων κλήσης της Nokia.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *