Νέα

Ο Έλον Μασκ λέει ότι η Starlink θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την κυβέρνηση της Ουκρανίας «δωρεάν» παρά την απώλεια χρημάτων

Ο Έλον Μασκ λέει ότι η Starlink θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την κυβέρνηση της Ουκρανίας «δωρεάν» παρά την απώλεια χρημάτων

Laura Normand / The Verge

Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk, αντέστρεψε την απόφασή του να σταματήσει τη χρηματοδότηση των τερματικών Starlink που αποστέλλονται στην Ουκρανία. λέγοντας στο Twitter ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να παρέχει «δωρεάν» δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου στην κυβέρνηση ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία χάνει χρήματα.

«Η κόλαση με αυτό», γράφει ο Μασκ στο Twitter. «Αν και η Starlink εξακολουθεί να χάνει χρήματα και άλλες εταιρείες λαμβάνουν δισεκατομμύρια δολάρια από τους φορολογούμενους, εμείς απλώς θα συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε την κυβέρνηση της Ουκρανίας δωρεάν».

Την Παρασκευή, μια αναφορά από το CNN αποκάλυψε ότι η SpaceX ζήτησε από την κυβέρνηση εάν μπορεί να πληρώσει για τυχόν πρόσθετα τερματικά που αποστέλλονται στην Ουκρανία, καθώς και για υπάρχουσες υπηρεσίες Διαδικτύου. Αυτά τα έξοδα θα μπορούσαν να ανέλθουν σε περίπου 124 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2022 και σχεδόν 380 εκατομμύρια δολάρια τους επόμενους 12 μήνες. Ο Musk πρόσθεσε αργότερα στο Twitter ότι η Starlink δεν μπορεί να χρηματοδοτεί υπηρεσίες στην Ουκρανία «επ’ αόριστον», σημειώνοντας σε άλλο tweet ότι η Starlink χάνει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια το μήνα για να διατηρήσει τις υπηρεσίες της.

Σύμφωνα με τον ΜασκΗ Starlink έχει στείλει περίπου 25.000 τερματικά για να βοηθήσει τις πολεμικές προσπάθειες της Ουκρανίας. Η υπηρεσία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του ουκρανικού στρατού και των αμάχων στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του πολέμου, καθώς η χώρα συνεχίζει να υφίσταται μπλακ άουτ από τις επιθέσεις πυραύλων της Ρωσίας και ο κίνδυνος κυβερνοεπιθέσεων παραμένει υψηλός.

Ο Μασκ αντιμετώπισε κριτική μετά από δημοσκόπηση στους χρήστες του Twitter εάν η Ουκρανία θα πρέπει να επιτύχει «ειρήνη» με τη Ρωσία παραδίδοντας την Κριμαία και άλλες προσαρτημένες περιοχές. Αυτό προκάλεσε μια απάντηση από τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στη Γερμανία, Andrij Melnyk, Ποιος το είπε «Γαμώτο είναι η πολύ διπλωματική απάντησή μου». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Mykhailo Fedorov αργότερα ανέβασε στο Twitter ότι ο Μασκ «είναι μεταξύ των κορυφαίων ιδιωτικών χορηγών στον κόσμο που υποστηρίζουν την Ουκρανία» και ότι «το Starlink είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο της κρίσιμης υποδομής μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *