Autodesk

Διευκόλυνση της εξ αποστάσεως μάθησης και ενδυνάμωση μαθητών για καριέρες στον κλάδο 4.0 – Autodesk Learn Lab

Διευκόλυνση της εξ αποστάσεως μάθησης και ενδυνάμωση μαθητών για καριέρες στον κλάδο 4.0 - Autodesk Learn Lab

Όταν τα δημόσια σχολεία της κομητείας Broward (BCPS) στη νοτιοανατολική Φλόριντα στράφηκαν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση το 2020, η περιφέρεια μοίρασε περισσότερους από 100.000 φορητούς υπολογιστές για να βοηθήσει τους μαθητές να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στο διαδίκτυο. Οι φορητοί υπολογιστές ήταν αρκετοί για να συμμετάσχουν οι μαθητές σε εικονικές τάξεις, αλλά παρουσίαζαν μια επιπλέον πρόκληση για το τμήμα Καριέρας, Τεχνικής, Ενηλίκων και Κοινοτικής Εκπαίδευσης (CTACE).

Το βασικό πρόγραμμα του CTACE — Career Technical Education (CTE) — παρέχει πρακτικές ευκαιρίες μάθησης για σταδιοδρομία στη μηχανική, την κατασκευή, την αρχιτεκτονική, τις κατασκευές και πολλά άλλα. Σε 21 λύκεια, πάνω από 3.500 μαθητές παρακολουθούν μαθήματα ως μέρος της πορείας σταδιοδρομίας μηχανικών. Το CTACE χρειαζόταν να βρει πώς να αποκτήσει εξελιγμένο λογισμικό CAD που να λειτουργεί σε φορητούς υπολογιστές χαμηλής ισχύος αυτών των μαθητών, αλλά πολλές από τις επιλογές λογισμικού δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν καλά—εκτός από το λογισμικό Autodesk Fusion 360®.

Η BCPS εργαζόταν με την Autodesk όλα αυτά τα χρόνια για να δημιουργήσει ένα τυποποιημένο πρόγραμμα σπουδών που ενσωμάτωσε το Fusion 360 στα προγράμματα CTE της περιοχής. Η πανδημία επιτάχυνε αυτή την ενσωμάτωση. Το Fusion 360 εκτελείται στο cloud, ώστε ο καθένας να έχει πρόσβαση στην πλήρη λειτουργικότητα του λογισμικού από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης σε οποιαδήποτε συσκευή—δεν απαιτείται λήψη ή υλικό υψηλής ισχύος.

Το CTE δεν έχασε ούτε ένα ρυθμό με οδηγίες. Μαζί με το Autodesk, το BCPS δημιούργησε και κυκλοφόρησε ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα σπουδών που εστιάζει αποκλειστικά στο Fusion 360. Τώρα, οι μαθητές αποκτούν εμπειρία και αρχίζουν να χρησιμοποιούν εργαλεία επαγγελματικού επιπέδου, ακόμη και πριν ξεκινήσουν την καριέρα τους. Το πρόγραμμα σπουδών βοηθά επίσης τους μαθητές να αρχίσουν να κερδίζουν τις πιστοποιήσεις Autodesk τους.

Η BCPS και η Autodesk στη συνέχεια διπλασίασαν τη δέσμευσή τους φιλοξενώντας έναν πρώτο στο είδος του διαδικτυακό διαγωνισμό σχεδιασμού μηχανικής σε όλα τα σχολεία της περιφέρειας. Συνεργαζόμενοι με την Limbitless Solutions – μια εταιρεία που κατασκευάζει προσθετικά χέρια για παιδιά και ενήλικες – ζήτησαν από ομάδες μαθητών να δημιουργήσουν 3D εκτυπωμένα περίπτερα που θα μπορούσαν να αποθηκεύουν, να παρουσιάζουν και να επαναφορτίζουν βιονικούς βραχίονες. Και οι 16 ομάδες χρησιμοποίησαν το Fusion 360 για να δημιουργήσουν τα σχέδιά τους. Η νικήτρια ομάδα τριών ατόμων – Jag 2 από το Coral Glades High School – εντυπωσίασε τους κριτές με ένα αρθρωτό σχέδιο με δυνατότητα εκτύπωσης 3D. Ο διαγωνισμός ήταν τόσο επιτυχημένος που οι διοργανωτές προσπαθούν να τον κάνουν ετήσια εκδήλωση.

«Η συνεργασία μεταξύ Autodesk και BCPS ήταν μια φανταστική εμπειρία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτές του προγράμματος Engineering Pathways που προσφέρεται σε 21 λύκεια BCPS», λέει ο James Payne, επόπτης προγράμματος σπουδών, δημόσια σχολεία της κομητείας Broward. «Βοηθώντας τους μαθητές να προετοιμαστούν για την πιστοποίηση του κλάδου Autodesk Fusion 360 και παρέχοντας εμπειρίες μηχανικής πραγματικού κόσμου μέσω πρακτικών έργων, η Autodesk προετοιμάζει τους μαθητές μας για επιτυχία στη μελλοντική τους σταδιοδρομία».

Όταν οι μαθητές της περιοχής επέστρεψαν στο σχολείο, το Fusion 360 επέστρεψε μαζί τους. Σήμερα, το Autodesk Fusion 360 διδάσκεται και χρησιμοποιείται σε περισσότερο από το 90% των προγραμμάτων μηχανικής του γυμνασίου, καθώς και σε πολλά από τα προγράμματα ρομποτικής και αεροδιαστημικής της περιοχής. Οι εκπαιδευτές εξετάζουν τώρα τις δυνατότητες CAM του Fusion 360 για τις τάξεις τους και η περιφέρεια αγόρασε μηχανές αριθμητικού ελέγχου υπολογιστών (CNC) για τα προγράμματα παραγωγής της, τα οποία θα βασίζονται όλα στο Fusion 360. Το πιο σημαντικό, οι μαθητές είναι ενθουσιασμένοι και αφοσιωμένοι καθώς μαθαίνουν βασικές δεξιότητες που τους ωθούν σε καριέρες Industry 4.0.

Σχετικές Αναρτήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *