Autodesk

Βραβεύτηκε ο διαγωνισμός Best Streets for Mexico

Νικητές του διαγωνισμού και διευθυντές των ITDP, CEMEX και Autodesk de México
Νικητές του διαγωνισμού και διευθυντές των ITDP, CEMEX και Autodesk de México

12 Οκτωβρίου 2022, Πόλη του Μεξικού.

Την περασμένη Τετάρτη, ανακοινώθηκε η νικήτρια πρόταση του διαγωνισμού Best Streets for Mexico: ο επανασχεδιασμός της λεωφόρου Nicolás Copérnico στο Zapopan βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Μεταφορών και Αναπτυξιακής Πολιτικής (ITDP), σε συνεργασία με την CEMEX και την Autodesk. Η προσβάσιμη και βιώσιμη Λεωφ. Το έργο Nicolás Copernico, που προτάθηκε από την ομάδα του Zapopan, ανακοινώθηκε ως το πρώτο μέρος, η πρόταση περιλαμβάνει ένα προσβάσιμο πάρκο, ασφαλείς διαβάσεις και καλύτερες υποδομές για τις δημόσιες συγκοινωνίες που θα ωφελήσουν περίπου 97 χιλιάδες 720 άτομα που ζουν κοντά.

Νικητές του διαγωνισμού και διευθυντές των ITDP, CEMEX και Autodesk de México
Νικητές του διαγωνισμού και διευθυντές των ITDP, CEMEX και Autodesk de México

Ο διαγωνισμός Best Streets for Mexico είχε ως στόχο να προωθήσει το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων Complete Streets στη χώρα: ασφαλείς, άνετους και προσβάσιμους δρόμους για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, κατάστασης αναπηρίας ή τρόπου μεταφοράς.

Για την πρώτη πρόσκληση, που ξεκίνησε τον Μάιο του τρέχοντος έτους, οι αρχές, η κοινωνία των πολιτών και ο ακαδημαϊκός κόσμος από όλο το Μεξικό κλήθηκαν να υποβάλουν προτάσεις για τον επανασχεδιασμό των δρόμων στις τοποθεσίες τους, για να μετατρέψουν δρόμους που εστιάζονται στη χρήση του αυτοκινήτου σε δρόμους χωρίς αποκλεισμούς και ασφαλείς για όλους ανθρώπους, που ενθαρρύνουν τη χρήση βιώσιμων και ανθεκτικών τρόπων μεταφοράς. Συνολικά, ελήφθησαν 58 προτάσεις, από 37 δήμους σε 19 πολιτείες της χώρας από τους οποίους, μετά από διαφορετικά στάδια και εκπαιδευτικές διαδικασίες όπως εργαστήρια, επιλέχθηκαν 6 προτάσεις φιναλίστ, από τις πόλεις Tuxtla Gutiérrez, Puebla, Zapopan, Monterrey, Mexicali. και την Πόλη του Μεξικού.

 

Av. Nicolás Copernico προσβάσιμο και βιώσιμο: Zapopan

Η νικήτρια πρόταση, που παρουσιάστηκε από τη Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών του Δήμου, επιδιώκει τον επανασχεδιασμό ενός τμήματος μήκους 3,1 χιλιομέτρων που βρίσκεται στην Λεωφ. Copernico μεταξύ των λεωφόρων Γουαδελούπη και Mariano Otero. Επίσης, προτείνει τη δημιουργία ποδηλατικών υποδομών και τη βελτίωση της υπάρχουσας υποδομής πεζών με προσβάσιμα πεζοδρόμια, πλατφόρμες για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και περισσότερη βλάστηση. Σε αυτόν τον επανασχεδιασμό του Av. Nicolás Copernico, σχεδιάζεται να μεταμορφώσει τον κυκλικό κόμβο Quinceo Volcano, να στεγάσει ένα νέο προσβάσιμο πάρκο με ασφαλείς διαβάσεις σε διάφορα σημεία, καθώς και να επανασχεδιάσει τη μέση για να τον μετατρέψει σε δεντρόφυτο πεζόδρομο.

Υπολογίζεται ότι η πρόταση θα αποφέρει καθημερινά οφέλη στους 97.720 ανθρώπους που ζουν λιγότερο από 1 χιλιόμετρο από τη λεωφόρο, εκ των οποίων περισσότεροι από 35.000 είναι κάτω των 15 ετών, άνω των 60 ετών ή ζουν με κάποιον. αναπηρία. Σε αυτούς τους δικαιούχους προστίθενται οι χρήστες των 1.873 βασικών υπηρεσιών, 16 δρομολογίων μέσων μαζικής μεταφοράς και 157 σχολείων της περιοχής. Τέλος, αναμένεται ότι η παρέμβαση θα επανεκτιμήσει τη ζώνη και θα τονώσει το εμπόριο στις σχεδόν 4.000 επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Ο δήμος Zapopan θα λάβει τεχνική υποστήριξη από το ITDP, σε συνεργασία με την CEMEX και την Autodesk, για την εκτέλεση του εκτελεστικού έργου. Αυτή η υποστήριξη θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων πτυχών, τοπογραφικές έρευνες, μελέτες εδαφομηχανικής και βοήθεια στο σχεδιασμό της παρέμβασης.

Επιπλέον, η πρόταση θα έχει αναφορά στο βιβλίο Οι καλύτεροι δρόμοι για το Μεξικό. Υλοποίηση ολοκληρωμένων δρόμων σε πόλεις του Μεξικού θα δημοσιευθεί σε φυσική και ψηφιακή μορφή φέτος.

Καλύτερο Fairways

Όλες οι προτάσεις που υποβλήθηκαν από τις φιναλίστ ομάδες αναγνωρίστηκαν και βραβεύτηκαν. Τη δεύτερη θέση μοιράζονται οι προτάσεις από το Mexico City και το Mexicali, ενώ οι Monterrey, Tuxtla Gutiérrez και Puebla μοιράζονται την τρίτη θέση.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με το έργο Better Streets for Mexico, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.mejorescallesmx.itdp.org ή τα κοινωνικά δίκτυα ITDP México (@itdpmx).

 

Γραφικό υλικό της πρότασης που κέρδισε την 1η θέση: εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *