Autodesk

Ένα μονοπάτι ενός μαθητή από την εργασία στο σχολείο και πάλι πίσω – Autodesk Learn Lab

Ένα μονοπάτι ενός μαθητή από την εργασία στο σχολείο και πάλι πίσω - Autodesk Learn Lab

Η μετάβαση από το ασφαλές κουκούλι του ακαδημαϊκού χώρου στις ορθάνοιχτες πεδιάδες της επαγγελματικής ζωής μπορεί να εκφοβίσει οποιονδήποτε. Με τις βιομηχανίες και τα σύνολα δεξιοτήτων να μεταμορφώνονται γρήγορα με το Industry 4.0, το ταξίδι μπορεί να είναι ομιχλώδες και είναι εύκολο να χαθείς στο άλεσμα όλων. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι για να φτάσετε από το σημείο Α στο σημείο Β — κάτι που σπάνια είναι ευθεία γραμμή, ειδικά για δημιουργικούς ανθρώπους με ποικίλα ενδιαφέροντα.

Μπείτε σε έναν συνάδελφο τεχνίτη, κατασκευαστή και μαθητή που έγινε υπάλληλος για να φωτίσει αυτό το μονοπάτι και να προσφέρει τη μοναδική του προοπτική να γίνει έτοιμος για καριέρα χρησιμοποιώντας διαφορετικά εργαλεία και πλατφόρμες. Ο Phil Kopsaftis κερδίζει επί του παρόντος το πτυχίο του Associate in Science (AS) στο Drafting & Design από το Valencia College στη Φλόριντα, αφού πέρασε την τελευταία δεκαετία διευθύνοντας μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου που κατασκευάζει πορτοφόλια από ανακυκλωμένο δέρμα. Ο Κοψαύτης άκουσε τη διαίσθησή του, στρεφόμενος από το ηλεκτρονικό εμπόριο για να ακολουθήσει επίσημα την καριέρα των ονείρων του στο σχέδιο και το σχέδιο.

Ο Φιλ Κοψαύτης μπροστά σε αυτοεπισκευασμένους ενισχυτές και συνθεσάιζερ.

Μετά την αποφοίτησή σας από το προπτυχιακό και πριν ακολουθήσετε ένα AS στο Drafting & Design, ποια ήταν η καριέρα σας και πώς επηρέασε την επαγγελματική σας προοπτική;

Ακολούθησα έναν ελαφρώς διαφορετικό δρόμο με τη λειτουργία και την τελειοποίηση μιας επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου για το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας. Με λίγα λόγια, κατασκευάσαμε πορτοφόλια από ανακυκλωμένο δέρμα σε μια μικρής κλίμακας, εγχώρια βιομηχανική επιχείρηση και είχαμε μεγάλη επιτυχία. Κατάλαβα κάπου στην πορεία ότι το αγαπημένο μου κομμάτι αυτού του εγχειρήματος ήταν η εξερεύνηση και ο εξορθολογισμός των διαφόρων διαδικασιών και μεθόδων παραγωγής. Η πραγματική επιχειρηματική πλευρά των πραγμάτων με ενδιέφερε πολύ λιγότερο από τον πραγματικό σχεδιασμό.

Αυτή η εμπειρία επηρέασε την απόφασή σας να επιστρέψετε στο σχολείο;

Απολύτως. Επέστρεψα στο σχολείο για να αποκτήσω το πρώτο μου πτυχίο Associates of Science στο Computer Aided Drafting & Design. Επί του παρόντος, στην αρχή αυτού του ακαδημαϊκού ταξιδιού, ελπίζω να οικοδομήσω μια ισχυρή βάση στην πρακτική μοντελοποίηση και σύνταξη CAD. Θα ήθελα τελικά να προχωρήσω στη Μηχανική Παραγωγής. Αυτήν τη στιγμή, θέλω να μάθω όσο περισσότερα μπορώ για όσες περισσότερες διαδικασίες μπορώ. Ξέρω ότι ολόκληρο το «jack of all trades, master of none» είναι κλισέ, αλλά γιατί δεν μπορώ να είμαι κύριος στο να έχω ισχυρές γνώσεις εργασίας σε πολλούς τομείς και να εργαστώ για να τα συγκεντρώσω με τον καλύτερο τρόπο για μια δεδομένη εργασία;

Πώς ωφέλησαν τις σπουδές σας το Autodesk Fusion 360;

Ειλικρινά, το Fusion 360 ήταν εξαιρετικά εύκολο στην κατανόηση και η διεπαφή χρήστη δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Οι δυνατότητες και η διεπαφή στο Fusion 360 αισθάνθηκαν σαν το σπίτι από την πρώτη μέρα. Εξακολουθώ να το χρησιμοποιώ εκτός σχολείου. Αν συναντήσω ένα δύσκολο σταυροδρόμι κατά τη μοντελοποίηση, σηκώνω το Fusion 360 για να τυλίξω το κεφάλι μου γύρω από το concept.

Πώς σας βοήθησε η πλατφόρμα Instructables να μεταβείτε από μαθητή σε επαγγελματία;

Είμαι ένας αιτιώδης κρυφός της κοινότητας των Instructables εδώ και χρόνια, αναζητώντας απλώς ιδέες και έμπνευση για να υποστηρίξω οποιοδήποτε έργο στο οποίο δούλευα. Μόλις πρόσφατα, μαζί με τη βοήθεια της ομάδας του Autodesk Fusion 360 Student Discord, συνειδητοποίησα το πλήρες δυναμικό του Instructables ως τρόπο προβολής των έργων μου και ανταλλαγής ιδεών με δημιουργούς με ομοϊδεάτες.

Το τηλέφωνό μου είναι γεμάτο με τυχαίες φωτογραφίες από διάφορα έργα σε διαφορετικές πολιτείες, κυρίως ως αναφορά για να δείξω σε όποιον γνωρίζω ότι εργάζεται σε κάτι παρόμοιο. Από νωρίς, σκεφτόμουν: «Μακάρι να υπήρχε ένας καλός τρόπος να οργανώσω όλο το χάος του έργου μου σε κάτι λίγο πιο προσεγμένο με σκέψεις για το τι κάνω και γιατί το κάνω». Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι το Instructables είναι μια πολύ καλή πλατφόρμα για αυτό ακριβώς.

Είναι σίγουρα μια τακτοποιημένη κοινότητα κατασκευαστών. Η χρήση του Instructables συνέβαλε στη δημιουργία του χαρτοφυλακίου σας καθώς αναζητούσατε θέσεις εργασίας;

Ήμουν κάποιος με πολύ μαλακή εμπειρία, αλλά λιγότερη επίσημη εκπαίδευση ή σκληρή εμπειρία σε οποιαδήποτε βιομηχανική ικανότητα πέρα ​​από τις υδραυλικές πρέσες και τις πρέσες τρυπανιού του υπνοδωματίου μου. Όλα όσα έμαθα ήταν μέσω δοκιμών και πολλών σφαλμάτων. Εκτός από την εμπειρία μου στην επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου πορτοφολιών, έχω διάφορα χόμπι από την κατασκευή οργάνων μέχρι τη συντήρηση και την επισκευή ποδηλάτων.

Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι πρέπει πραγματικά να επιδείξω όλα όσα έχω μάθει ακόμα κι αν δεν έχω πτυχίο να δείξω γι’ αυτό. Άρχισα να βλέπω την αξία πολλών προσωπικών μου έργων και πραγματικά σκέφτηκα περισσότερο να τα πλαισιώσω, ώστε ο απλός άνθρωπος να καταλάβει την πρόθεση, την έμπνευση, τα βήματα στην πορεία και το αποτέλεσμα. Μόλις άρχισα να παίρνω το χαρτοφυλάκιό μου στα σοβαρά, άρχισα να υποβάλλω αίτηση για μερικές θέσεις για τις οποίες μπορεί να μην πίστευα ότι ήμουν έτοιμος, αλλά κατέληξα να έχω μια πραγματικά εξαιρετική δουλειά!

Η πρώτη μου ανάρτηση ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να δείξω την εμπειρία μου στον πραγματικό κόσμο για το πλεονέκτημα που είναι. Και σίγουρα με βοήθησε να δημιουργήσω μια διαδικτυακή παρουσία που έδωσε χρώμα στο βιογραφικό και την επαγγελματική μου εμπειρία.

Η συναρμολόγηση του προσαρμοσμένου χειριστηρίου παιχνιδιών μάχης του Phil.

Λοιπόν πού δουλεύεις τώρα;

Είμαι τεχνικός πρόσθετης κατασκευής/γενικός τεχνικός με Viable Engineering Solutions. Είμαστε ένα κέντρο μηχανικής και παραγωγής concept-to-creation που συγκεντρώνει πολλούς κλάδους και διαδικασίες για να έχουμε αποτελέσματα χωρίς τη γραφειοκρατία. Διατηρώ τους τρισδιάστατους εκτυπωτές μας σε λειτουργία και αντιμετωπίζω όποιες νέες καταστάσεις εμφανίζονται σε μια δεδομένη ημέρα. Εξακολουθώ να είμαι πολύ φοιτητής, αλλά ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο να αφιερώσω χρόνο για να βελτιώσω το ευρύ φάσμα δεξιοτήτων μου και να αναγνωρίσω και να καταλάβω πόσο ωφέλιμη μπορεί να είναι αυτή η πραγματική, πρακτική εμπειρία στους πιθανούς εργοδότες.

Τι συμβουλή θα δίνατε σε έναν φοιτητή που ελπίζει να βρει δουλειά στον κλάδο της κατασκευής, του σχεδιασμού ή της μηχανικής;

Συνέχισε την αίτηση. Και εν τω μεταξύ, συνεχίστε να δοκιμάζετε νέα πράγματα με όποια ιδιότητα μπορείτε. Ενθουσιαστείτε με πράγματα και φτιάξτε πράγματα με ό,τι έχετε. Βρείτε άλλα άτομα που κάνουν το ίδιο, ακόμα κι αν είναι μόνο διαδικτυακοί φίλοι. Τελικά, θα έχετε περισσότερα εργαλεία, γνώσεις και ένα δίκτυο συντρόφων που μπορούν να σας εμπνεύσουν στο επαγγελματικό σας ταξίδι. Αλλά στην πραγματικότητα, απλά ξεκινά με την προσπάθεια σας να λύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας, αυτή τη στιγμή. Δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει ποτέ. Τα προβλήματα γίνονται μεγαλύτερα και πιο διασκεδαστικά στην επίλυση.

Ό,τι κι αν κάνετε καταλήγετε να δουλεύετε, τεκμηριώστε το καλά, εξηγήστε τις προθέσεις σας για το έργο και μην είστε απρόθυμοι να μοιραστείτε αυτού του είδους τις εμπειρίες, ακόμα κι αν βασίζονται σε χόμπι, με υποψήφιους εργοδότες. Αυτά ήταν ακριβώς τα πράγματα που με βοήθησαν να προχωρήσω στην καριέρα μου.

Σχετικές Αναρτήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *